Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
U Banjoj Luci počela imunizacija građana starijih od 65 godina

U Banjoj Luci danas je počela vakcinacija protiv koronavirusa za stanovništvo starije od 65 godina. Vakcinacija, za koju se prijavilo oko 9.000 građana, odvija se u amfiteatru Instituta za javno zdravstvo RS.

Doktor Vesna Lučić Samardžija istakla je da se proces imunizacije ovih lica obavlja uporedo sa vakcinacijom zdravstvenih radnika, penzionisanih zdravstvenih radnika Doma zdravlja, te korisnika i zaposlenih u ustanovama za smještaj starijih lica i drugih ustanova za smještaj i dugotrajnu njegu.

“Plan je da danas bude vakcinisano 40 lica koja su se prethodne sedmice prijavila timovima porodične medicine. Očekujemo da će masovnija vakcinacija biti naredne sedmice”, rekla je novinarima Samardžija.

Ona je navela da će proces vakcinacije zavisiti i od pripreme dvorane u kojoj će biti obavljan.

“U Banjoj Luci za sada imamo 20 timova koji će sprovoditi proces vakcinacije. Pozivam građane da se i nakon vakcinacije pridržavaju propisanih mjera, jer je potrebno da prođe određeni period kako bi bila stvorena antitijela”, rekla je Samardžija.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je 9. marta u skladu sa Planom vakcinacije protiv koronavirusa u RS objavilo javni poziv za prijavljivanje na vakcinaciju lica starijih od 65 godina, jer spadaju u jednu od prioritetnih grupa.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision