Srijeda, 4. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Decembra. 2019. USK
U četvrtak 05. decembra sajam u OŠ “Sead Ćehić”: Prikupljanje novca za kupovinu knjiga

Dobrotvorni sajam “U susret zimi” održat će se ovog četvrtka, 05. decembra u OŠ “Sead Ćehić” Grahovo – Barake. Sajam pripremaju učenici, uz pomoć nastavnika i osoblja škole, ali i svojih roditelja,  a osnovni cilj mu je prikupljanje novčanih sredstava kojima se planira obogatiti fond knjiga u školskoj biblioteci. 

 

Ova višeznačna ideja proizišla je iz  udruženog djelovanja voditeljice školske biblioteke, nastavnice Zehire Džanić i učenika koji svakodnevno slobodno vrijeme provode upravo u prostorijama školske biblioteke i to ne samo čitajući knjige, nego i uživajući u kreativnim radionicama koje osmišljaju i provode pod vodstvom učiteljice.

Sve je krenulo od oktobra – mjeseca knjige, kada je, zbog siromašnog fonda lektira u školi “Sead Ćehić”, odlučeno da se krene sa projektom “Važnost knjige i čitanja”. Od dosadašnjih aktivnosti, uspješna je bila kolačijada koja je rezultirala prikupljanjem određenog novčanog iznosa, ali i dalje nedovoljnog za kompletnu realizaciju projekta.

Kako bi se proširile mogućnosti prikupljanja sredstava, došlo se na ideju organizacije sajma. A na sajmu vas očekuje pravo šarenilo, od hrane: slastica, ali i onih pravih gurmanskih zalogaja za ljubitelje tradicionalne hrane, zimnice, do brojnih rukotvorina, a sve u pripremi učenika, njihovih roditelja i osoblja škole. Stoga, organizatori, u prvom redu djeca – učenici škole pozivaju svoje vršnjake, bez obzira iz koje su škole ili mjesta, zatim roditelje, učitelje, mještane i sugrađane da posjete sajam “U susret zimi” OŠ “Sead Ćehić” Grahovo – Barake u četvrtak, 05. decembra od 09h.

Nemojte zanemariti njihov poziv, imajte na umu da je sve u cilju bogađenja fonda knjiga u školskoj biblioteci, a ovoj djeci fali još malo do cilja da kupe sve one knjige koje žele pročitati.

Zainteresiranom građanstvu, kao i kolektivima, organizatori nude mogućnost dostave hrane, budući da će biti i slanih i slatkih jela, pa ako niste u mogućnosti doći vi na samaj, dašak sajma će doći do vas. Potrebno je samo da kontaktirate nekog iz kolektiva škole.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision