Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Septembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Turković i Zvizdić povodom 11. septembra: BiH zna koliko je teško boriti se protiv terorizma

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković (SDA) je poručila da je teroristički napad na Sjedinjene Američke Države 11. septembra 2001. bio napad na vrijednosti demokratskog svijeta.

“Prisjećamo se danas užasnog terorističkog napada na SAD. To nije bio napad samo na SAD, već i na vrijednosti demokratskog svijeta i ljude koji žele mir, slobodu i poštovanje. Borba protiv zla i nepravde se nastavlja”, istakla je.Ocijenila je da građani Bosne i Hercegovine, baš poput građana SAD-a, znaju koliko se teško boriti protiv terorizma, nasilja i ratnih zločina. Prema njenim riječima, ne postoji alternativa za takvu borbu i Bosna i Hercegovina će ostati na pravoj strani te historijske borbe.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je u pismu predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD-a Nancy Pelosi istakao da “čvrstimo stojimo uz SAD”.

====================================

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić u povodu godišnjice terorističkog napada, 11. Septembra 2001.godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi.

“Poštovana predsjednice Pelosi, Koristim priliku da Vam u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovinе i u svoje lično ime, uputim izraze saosjećanja povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio – napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu”, navodi Zvizdić u pismu.

Terorizam je, kako dodaje, postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji.

“Mi u Bosni i Hercegovini, ciji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu. Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”, navodi se u pismu predsjedavajućeg Zvizdića.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision