Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Novembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Turković: EU će pomoći u jačanju kapaciteta Oružanih snaga BiH

Evropska unija će pomoći u jačanju kapaciteta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a riječ je o izuzetno važnoj odluci koja će osnažiti kapacitete i sposobnosti naših Oružanih snaga, a realizirat će se kroz novi instrument EU “The European Peace Facility”, kazala je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

“Cilj instrumenta je povećavanje sposobnosti EU da spriječi konflikte, sačuva mir i ojača međunarodnu stabilnost i sigurnost, a ukupni budžet ovog instrumenta iznosi pet milijardi eura za 2021.-2027. BiH je prva država korisnica ovih sredstava, a očekujemo da će biti donirano deset miliona eura za jačanje deminerskih kapaciteta OSBiH”, navodi Turković.

Očekuje da će i ministri vanjskih poslova EU donijeti i stavove o posljednjim dešavanjima u BiH i na cijelom zapadnom Balkanu.

“Od suštinske je važnosti da ovu krizu pretvorimo u šansu da u najkraćem roku ispunimo preostale uvjete za kandidatski status. To bi vjerujem bio najbolji odgovor retrogradnim politikama”, saopćila je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković putem Facebooka.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision