Srijeda, 23. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Septembra. 2020. Bosna i Hercegovina
Turković: Aktivno učešće BiH u brojnim misijama OSCE-a na terenu

Zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je, tokom višednevne posjete Republici Austriji, u Beču razgovarala sa direktoricom OSCE-ovog Centra za prevenciju sukoba i generalnim sekretaromMinistrica Turković je navela da BiH razumije vanredne okolnosti s kojima se suočava OSCE, uključujući izazove vezane za globalnu pandemiju COVID-19, koji utiču na organizaciju različitih aktivnosti.

Čestitala je na izvrsnoj reakciji na postojeće izazove i na inovativnim alatima koje OSCE uvodi u svakodnevni rad, kako bi organizacija ostala operativna.

Direktorica OSCE je preuzela ulogu generalne sekretarke u vrlo zahtjevnom i nepredvidivom periodu, kako zbog pandemije, tako i zbog OSCE-ove političke perspektive.

Govoreći o terenskim misijama, ministrica je istaknula aktivno učešće Bosne i Hercegovine u brojnim misijama OSCE-a na terenu, uključujući i onu najsveobuhvatniju i najzahtjevniju u Ukrajini, gdje je kontigent naše zemlje treći po veličini i čini ga 50 članova osoblja – saopšteno je jučer  iz MVPBiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision