Subota, 27. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 12° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Jula. 2019. USK
Turizam u USK može biti uništen izgradnjom odlagališta ‘Trgovska gora’

Ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona (USK) Nijaz Kadirić oglasio se  saopćenjem za javnost povodom javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o turizmu USK, upozoravajući na višestruki negativni utjecaj koji bi eventualna gradnja odlagališta radioaktivnog otpada Trgovska gora mogla imati za turizam u tom kantonu.

– Nacrt zakona o izmjenama Zakona o turizmu USK trebalo bi da deblokira rad Turističke zajednice USK. Mnogo je zainteresiranih za ispoljavanje svoga stava, pogotovo po pitanju aktualnog problema, najavljene gradnje odlagališta nuklearnog radioaktivnog otpada Trgovska gora. Građani glasno govore da je to već sada postala ‘Trgovska mora’ i da ne može biti stacionirana na lokaciji o kojoj se govori – ističe Kadirić.

Mišljenja je da je turizam definitivno ugrožen te da može biti totalno uništen izgradnjom spomenutog odlagališta.

– Ne zaboravimo da na području USK mi imamo zaštićena područja o kojima moramo brinuti, da imamo prirodne ljepote na kojima nam zavidi cijeli svijet ali i manifestacije međunarodnog i tradicionalnog karaktera koje nam osiguravaju izgradnju pozitivnog imidža za koji se mukotrpno borimo. Nije komšijski ni humano da drugome uništavate ono što mu je Bog dao a što svi zajedno možemo koristiti i moramo čuvati – potcrtava  Kadirić

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision