Saturday, 10. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Heavy Intensity Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Oktobra. 2021. Region
Tužilaštvo u Crnoj Gori ispituje tvrdnje o Đukanoviću i tajnim ugovorima

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su aktuelni predsjednik Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom.

Kako su istraživački novinari pronašli u u nedjelju objavljenim Pandora paprima, vlasništvo Đukanovića godinama se skriva iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švicarske, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Paname i Gibraltara.MANS je u okviru globalnog istraživačkog projekta Pandora papiri pronašao ovjerene kopije ugovora o uspostavljanju trastova i kompanija na offshore destinacijama koje su formirali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov sin Blažo.

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković je pojasnila da trastovi ne postoje u crnogorskom zakonodavstvu i da su oblik pravnog posla u kojem jedna osoba prenese imovinu na nekog drugog, iako ta osoba nastavlja koristiti imovinu i njene benefite.

Kabinet Mila Đukanovića je saopćio da je “najnovija predstava za javnost NVO MANS” samo još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS, kako kaže, uzaludno radi godinama.

U saopćenju se navodi da je tokom 2012. godine, u vrijeme kada nije obavljao državne poslove, Đukanović radio na uspostavljanju infrastrukture za otpočinjanje poslovnih aktivnosti zajedno sa sinom.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision