Tuesday, 7. December 2021.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Oktobra. 2021. Bosna i Hercegovina
Tužilaštvo BiH: U međunarodnoj operaciji zaplijenjeno 15 kilograma heroina

U okviru međunarodnog predmeta Tužilaštva Bosne i Hercegovine izvršena je velika zapljena opojne droge heroin. 

Na lokacijama u Dalmaciji i Istri, zaplijenjena je količina od oko 15 kilograma heroina i kilogram amfetamina, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više od pola miliona KM. Zaplijenjena je i veća količina eura.

Aktivnosti su provedene u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Njemačke, vodi Tužilaštvo BiH, protiv osoba koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teških opojnih droga (heroin), te pranje novca i ulaganje u kupnje vikendica i nekretnina u Bosni i Hercegovini i regionu.

“Provedene aktivnosti nastavak su rada na predmetu međunarodne saradnje protiv osumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine, koji je pod istragom dulji vremenski period, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina opojne droge heroin iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU, a koji je lišen slobode 13. oktobra na području Republike Hrvatske, gdje je zadokumentovano počinjenje kaznenog djela, a na području BiH izvršen je pretres osobe blisko povezane sa osumnjičenim”, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru finansijske istrage, vrše se pretresi i evidentiranje tokova novca, za koji se sumnja da je korišten za kupovinu više vikendica i nekretnina na području BiH i susjednih zemalja.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih institucija i agencija Republike Hrvatske i SR Njemačke, sa ciljem razbijanja lanca krijumčarenja velikih količina teških opojnih droga.

U interesu istrage, više detalja ne može biti saopšteno, navode iz Tužilaštva BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision