Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Maja. 2022. Svijet
Trump: Umjesto finansiranja Ukrajine, Amerika treba osigurati sigurne škole kod kuće

Bivši američki predsjednik Donald Trump je izjavio kako Sjedinjene Američke Države umjesto finansiranja Ukrajine trebaju kako prioritet imati finansiranje sigurnosti škola.

Donald Trump je ovo rekao na sastanku “National Rifle Association” najveće američke organizacije koja okuplja lobiste i ljubitelje vatrenog oružja. Sastanak je održan u Houstonu, samo tri dana nakon pucnjave u osnovnoj školi u kojoj je ubijeno 19 učenika i dvije učiteljice.

“Potrošili smo trilione u Iraku i Afganistanu i nismo dobilo bilo šta zbog toga. Prije nego izgradimo naciju u ostatku svijeta, trebamo obezbjediti sigurne škole za našu vlastitu djecu u našoj državi”, rekao je Trump.

Trump je i odbio prijedloge o tome da se uvede strožija kontrola na posjedovanje oružja u SAD-u, kazavši da pristojni Amerikanci trebaju imati mogućnost da imaju vatreno oružje kako bi se zaštitili od zla.

Umjesto toga preporučio je da sve škole imaju jedan ulaz gdje će se nalaziti detektor metala i barem jedan naoružani policajac u svakom kampusu.

Godišnja konferencija NRA, koji broji pet miliona članova odvija se samo 450 kilometara od grada Uvalde u kojem se desio najgori napad na školu u SAD-u u posljednjem desetljeću.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision