Ponedjeljak, 7. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Septembra. 2020. Region
Svako ko se vraća sa ljetovanja trebao bi u kućnu izolaciju

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da povratak u Srbiju 25.000 turista sa ljetovanja iz inozemstva može uticati na povećanje broja zaraženih u toku septembra, da početak školske godine sa sobom može donijeti određene rizike kad je zaražavanje u pitanju, ali i da je broj oboljelih od korone direktno vezan za nepoštovanje mjera.

“Svako ko dolazi u Srbiju treba da bude svjestan da sa sobom nosi rizik, te bi bilo dobro da se nađe u nekoj vrsti kućne izolacije. Bilo da je u pitanju povratak sa ljetovanja ili dolazak iz jednog mjesta u drugo, svi bi trebalo da imamo tu naviku da pazimo kako na sebe tako i na druge”, rekao je za Blic Tiodorović, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone.

On je naveo da je važno da studenti, koji dolaze sa onih teritorija gdje je epidemiološka situacija lošija u odnosu na Srbiju, poštuju mjere i budu na oprezu.

“To se svakako ne odnosi samo na one koji dolaze, već na cjelokupno stanovništvo, jer je primjenjivanje i poštovanje mjera od izuzetnog značaja za suzbijanje virusa”, istakao je Tiodorović.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision