Sunday, 5. February 2023.
Unsko-sanski kanton -2° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Aprila. 2022. USK
Sukob migranata u Bihaćkoj aleji otvorio brojna pitanja

Pucnjava u bihaćkoj aleji među migrantima, koja je rezultirala smrću jednog od pripadnika ove populacije, ponovo je podsjetila građane Bihaća i USK da ova kriza koja je počela krajem 2017.godine u ovom dijelu BiH, nije ni izbliza gotova. Građani se pitaju, da li je bezbjednosna situacija u Kantonu narušena, i da li su njihovi i životi djece u ovom dijelu BiH ugroženi.

Tokom ranog proljeća u Kantonu, bilježi se još krivičnih djela kako među migrantima, tako i onih za koje se migrante sumnjiči. Početkom ovog mjeseca jedna grupa noževima je u Kampu Lipa napala drugu grupu migranata, a dvojica migranata su povrijeđena. Krajem marta desila se krađa i fizički napad na turskog građanina u Bihaću-i u ovom slučaju sumnja se da su počinioci migranti. Također, da je grupa Afganistanaca izvršila otmicu turskog državljanina, a jedna od njih je tražio i otkupninu.

Ljudi koji su u bihaćkoj aleji izvršili ubistvo, kaže  ovdašnji ministar unutrašnjih poslova, davno su trebali biti protjerani iz države. Postavlja se i pitanje ko je migrantima prodao oružje, a sumnja u tom smislu pada na nekog od građana ove države.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision