Friday, 6. August 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Februara. 2021. Region
Stefanović: Nastavlja se opremanje Vojske Srbije
Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je potpisivanju ugovora o nabavci opreme i naoružanja nove generacije domaće proizvodnje za potrebe Vojske Srbije.
Ugovorena je proizvodnja i isporuka novih “pasarsa”, digitalizovanog i modernizovanog “ognja”, besposadne platforme naoružane “mali Miloš”, novog oklopnog vozila BOV OT i balističkih uniformi za vojnike, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Stefanović je ocijenio da je riječ o dobroj saradnji Ministarstva odbrane i domaćih fabrika putem koje će u narednoj godini vojska biti dodatno opremljena.

– Zahvaljujući domaćoj pameti, našem Vojnotehničkom institutu i fabrikama “Prvoj petoletki”, “Јugoimport SDPR-u”, “Јumku” i “FAP-u”, sa kojima su potpisani ugovori, slijede proizvodnje novih “pasarsa”, digitalizovanog i modernizovanog “ognja”, “malog Miloša” i novih balističkih uniformi za vojnike – istakao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, među sredstvima čija proizvodnja i isporuka su ugovorene nalazi se i novo oklopno vozilo BOV OT, koje će biti namijenjeno zaštiti vojnika i kojima će se, u naredne dvije godine, značajno podići efikasnost Vojske Srbije.

– Drago mi je da vidim da se radi danonoćno, da ljudi zaista ne odmaraju, već rade čak i u ovim složenim vremenima pandemije kovida i poštujući sve mjere ostvaruju rezultate – naveo je Stefanović.

On je dodao da očekuje da će tokom naredne sedmice biti potpisani i ugovori za kupovinu novih “Lazara” i “Miloša”.

– Nastavićemo da ulažemo i u opremanje vojske i u ljude i u njihovu zaštitu jer je vojska najčvršći stub odbrane Srbije – rekao je Stefanović.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision