Friday, 30. July 2021.
Unsko-sanski kanton 25° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Jula. 2021. Region
Srbija priprema nagradnu igru da potakne građane na vakcinisanje

Srbija priprema nagradnu igru kako bi dodatno potakla građane na vakcinisanje. Ovo su potvrdili državni sekretar Ministarstva zdravstva Mirsad Đerlek i ministrica državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

U Srbiji se nije dugo održao trend pada broja novooboljelih od koronavirusa i dvocifreni broj zaraza. Stručnjaci upozoravaju na novi – četvrti pandemijski val.

Prema podacima, posljednjih dana broj zaraženih u blagom je porastu u pojedinim administrativnim okruzima i u Beogradu – ukupno kod 189 osoba među 9.786 testiranih uzoraka, dok su od posljedica koronavirusa preminule četiri osobe.

U Srbiji korona brojke rastu i na početku je novog vala, a državni sekretar Ministarstva zdravstva Mirsad Đerlek najavio je da će uskoro uslijediti novi paket mjera i poticaja za ubrzavanje kampanje vakcinisanja, jer se “očekuje jak četvrti val korone”.

Ministrica državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović potvrdila je da je u pripremi “ozbiljna kampanja” u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri u kojoj će vakcinisani protiv koronavirusa konkurisati “za ozbiljne nagrade”.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision