Ponedjeljak, 30. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 24° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Septembra. 2019. USK
Sportski savez USK: U školama više promovirati odbojku, rukomet, košarku

Na sjednici UO Sportskog saveza je rečeno da iako imaju pomoć vlasti USK-a, u sport je potrebno još više ulaganja u smislu infrastrukture, ali i stručnosti svih oni koji sudjeluju u krajiškom sportskom životu.

„Jedan od načina je formiranje odjeljenja unutar Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta koji ne bi ovisio o eventualnim političkim previranjima u USK-a. Sport je previše široka i kompleksna oblast, da bi se sa sve tri oblasti bavili isti ljudi“-kaže Emir Dautović, predsjednik SS USK.

Tokom sjednice je primjećeno da se mnogo djece bavi nogometom, pa su ostali loptački sportovi poput košarke, rukometa i odbojke izgubili na popularnosti. Stoga se mora način da se ovi sportovi približe školarcima, a u tome najviše roditeljima i djeci mogu pomoći nastavnici fiziškog obrazovanja i treneri.

„Dobra volja i istinska namjera svih nas koji smo u sportu, te naravno nastavnika fizičkog obrazovanja, trenera i pedagoga, to je potrebno za uspješno bavljenje sportom“, kaže Admir Sijamhodžić, predsjednik Sportskog saveza općine Bužim. Dodaje da je prvenstveno djeci potrebno prenijeti ljubav prema sportu, a onda ukoliko se primjeti talent za određeni sport kod djeteta,potrebno je to dijete kanalisati i pomoći mu da ostvari što bolje rezultate.

Na području općine Bužim postoji 25 sportskih kolektiva, većina ih je nogometnih, ali ima i košarkaških, rukometnih i odbojkaških klubova. Zastupljeni su i sportovi poput skijanja, gimnastike, plivanja, te borbenih sportova, dodaje Sijamhodžić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision