Četvrtak, 20. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 7° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Februara. 2020. Region
Službeno objavljena Milanovićeva prva odluka, osnovao je Ured na Pantovčaku

U Narodnim novinama je danas objavljena prva odluka koju je kao 5. hrvatski predsjednik donio Zoran Milanović – ona o osnivanju Ureda predsjednika, a u skladu s tim na Pantovčaku je promijenjena ploča na kojoj od danas stoji natpis “Ured predsjednika Republike Hrvatske”.

Ured će obavljati savjetodavne, administrativne, stručne i druge poslove u pripremi i skrbi oko priprema i provođenja odluka i akata koje donosi predsjednik Milanović te u obavljanju drugih njegovih Ustavom i zakonima utvrđenih ovlasti i obveza, a u okviru Ureda osnivaju se savjetodavna radna tijela – Kolegij predsjednika Republike, vijeća i povjerenstva.

Pojedine poslove iz svoga djelokruga Ured može obnašati u suradnji ili povjeravanjem poslova zajedničkim stručnim službama vlade i Hrvatskoga sabora ili drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, odnosno ustanovama i tijelima državne i javne vlasti i postrojbama Oružanih snaga.

Za obavljanje poslova u Uredu Milanović će imenovati (odnosno razrješavati) predstojnika Ureda, pročelnika Kabineta, savjetnike i njihove pomoćnike, glavnog tajnika Ureda, šefa Protokola, glasnogovornik Ureda i pomoćnika glasnogovornika Ureda.

Oni će imati status dužnosnika i bez Milanovićevog odobrenja neće moći obavljati nijednu drugu javnu ili profesionalnu dužnost.

Predstojnik Ureda za svoj rad odgovarat će Milanoviću, a ostali dužnosnici predsjedniku Republike i predstojniku Ureda.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision