Thursday, 5. August 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Februara. 2021. USK
Službe Doma zdravlja Bihać trenutno raspoređene na čak osam lokacija

Od zemljotresa koji je načinio veliku štetu na zgradi Doma zdravlja Bihać, u ovoj ustanovi rade u otežanim uslovima. Veliki dio službi izmješten je na različite lokacije. O sudbini doma zdravlja prošle sedmice je raspravljalo i Gradsko vijeće.

U Domu zdravlja u Bihaću već više od mjesec dana vlada vanredna situacija. Zbog velikih oštećenja na zgradi Doma zdravlja Bihać, koje je izazvao veliki potres, samo jedan dio doma zdravlja je i dalje u funkciji dok su ostale službe raspoređene na čak 8 različitih lokacija. Sve je to rezultiralo otežanim funkcionisanjem na relaciji uposlenici doma zdravlja – pacijenti. Zbog toga je neophodno pronaći lokaciju na kojoj bi, barem privremeno, bile smještene sve službe Doma zdravlja na jednom mjestu. Komisija je krenula u potragu za takvom lokacijom.

Zbog neodržavanja sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona, o ovome pitanju je održana tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Bihaća. Svi su jednoglasnog stava – Bihać treba dobiti novu zgradu Doma zdravlja. Međutim, još se ne zna da li će biti izgrađena nova zgrada ili će biti izvršena sanacija postojećeg objekta.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision