Petak, 16. Oktobra 2020.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Oktobra. 2020. Bosna i Hercegovina
Služba za poslove sa strancima sa teritorije BiH udaljila 21 stranog državljana

Služba za poslove sa strancima udaljila je sa teritorije Bosne i Hercegovine 21 stranog državljana.

Naime, na osnovu Sporazuma o readmisiji, u Republiku Srbiju su vraćena tri strana državljana od kojih su dva državljana Afganistana i jedan državljanin Tunisa. U saradnji Službe za poslove sa strancima i Međunarodne organizacije za migracije u zemlju porijekla vraćen je jedan državljanin Pakistana, dok je Služba samostalno realizovala dobrovoljni povratak za 17 državljana Turske koji su vraćeni u zemlju porijekla.

Predmetom rada Službe za poslove sa strancima od početka 2020. godine bilo je 14.070 migranta, od čega su samo u posljednjih sedam dana bila 302 migranta. U privremenim prihvatnim centrima trenutno boravi 6.007 migranta.

Služba za poslove sa strancima u skladu sa svojim nadležnostima kontinuirano provodi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca usmjerene na kontrolu mjesta na kojima se okupljaju migranti, te inspekcijski nadzor nad pravnim i fizičkim licima koja pružaju usluge smještaja.

Inspektori za strance u saradnji sa policijskim službenicima provodili su zajedničke aktivnosti na području Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše i Donjeg Vakufa. Navedene aktivnosti rezultirale su pronalaskom stranih državljana koji su nezakonito ušli ili nezakonito boravili na teritoriji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision