Subota, 14. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 13° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Septembra. 2019. Izdvojeno, Region
Slovenija predlaže Austriji zajedničke patrole na granici

Slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar predložio je u petak u Ljubljani svom austrijskom kolegi po dužnosti Wolfgangu Peschornu osnivanje mješovitih policijskih ophodnji na granici te ponovio da Slovenija dobro štiti vanjsku granicu Schengenskog područja prema Hrvatskoj.

Slovenija smatra da bi zajedničke ophodnje, kakve su prije dva mjeseca uspostavljene na granici s Italijom, mogle motivirati Austriju da odustane od pojačanih graničnih kontrola na granici sa Slovenijom. Te su kontrole uvedene u vrijeme velike migracijske krize 2015. godine i stalno se produljuju, a to smeta Sloveniji.

Slovenija dobro kontrolira vanjsku granicu Schengena prema Hrvatskoj, a austrijska pojačana kontrola naše međusobne granice utječe negativno na stanovništvo obiju država, uzrokuje gospodarsku štetu i višekilometarske zastoje u prometu, kazao je Poklukar nakon sastanka s Peschornom, prenosi Hina.

Kazao je da zato Slovenija Austriji predlaže ukidanje pojačanih kontrola te uspostavu zajedničkih mješovitih policijskih ophodnji koje bi još bolje regulirale migracijski tok.

Peschorn je rekao da će austrijska vlada o nadzoru svojih granica ponovno odlučivati do sredine idućeg mjeseca.

Po njegovim riječima, prijedlog o mješovitim ophodnjama je dobar i bit će razmotren, ali treba vidjeti bi li ta mjera u potpunosti zaustavila ilegalni migracijski priljev prema Austriji.

Ministri su najavili da će pitanje migracija biti jedna od tema na tradicionalnom Salzburškom forumu koji se u Austriji održava u studenom ove godine, kada će biti iznesene i inicijative za učinkovitu migracijsku i azilnu politiku.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision