Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 4° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Juna. 2021. Region
Slovenija nastavlja sa popuštanjem mjera

Slovenija je nastavila sa popuštanjem mjera uvedenih zbog virusa korona, a danas je ublaženo nekoliko ograničenja koja se odnose na masovna okupljanja, smještajne kapacitete i kupovinu.

Prisustvo javnim manifestacijama je još ograničeno na osoblje i posjetioce koji su vakcinisani, oporavljeni od kovida 19 ili testirani, ali je od danas moguće da one budu popunjene sa 75 odsto kapaciteta.

Na otvorenim prostorima posjetioci događaja koji sjede moraju biti udaljeni najmanje jedan metar, dok udaljenost od 1,5 metra i dalje važi za one koji stoje, osim za članove istog domaćinstva.

Turistički objekti do 60 smeštajnih jedinica mogu od danas nuditi do 45 smještajnih jedinica, dok oni veći, uključujući i kampove, mogu popuniti do 75 odsto svog kapaciteta.

Bazeni su od danas otvoreni za sve goste koji su vakcinisani, testirani ili oporavljeni od kovida 19, osoblje, takođe, mora da ispuni ove kriterijume, a sve prema ograničenju kapaciteta od 75 odsto.

Ukinuta je i zabrana posluživanja i konzumiranja hrane i pića, a prodavnice moraju da obezbjede 10 kvadratnih metara po kupcu, što je manje od dosadašnjih 20.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision