Četvrtak, 13. Juna 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Juna. 2019. Zanimljivosti
Sladoled torta je ljetni hit koji će vas osvježiti i osvojiti na prvi zalogaj
Za pripremu sladoled torte potrebno vam je 6 jaja, 6 kašika brašna, 6 kašika šećera, prašak za pecivo, 1 l mlijeka + 200 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, 1 puding od čokolade, 100 gr čokolade za kuhanje, margarin, vrhnje za šlag i voće po želji.

Odvojite bjelanca i umutite ih u čvrst snijeg. Postepeno dodajite šećer, a zatim brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm i pecite desetak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Za to vrijeme prokuhajte 200 ml mlijeka kojim ćete zaliti vruću koru.

Za prvi fil prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding od vanilije, 3 kašike šećera, kašiku brašna i 3 žumanceta. Za drugi fil prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding od čokolade, 3 kašike šećera, kašiku brašna i 3 žumanceta. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu i ostavite da se ohladi.

Nakon toga prepolovite margarin i dodajte u ova dva fila. Smjesu pjenasto umutite, a zatim na ohlađenu koru slažite žuti pa smeđi fil. Ukrasite šlagom i voćem po želji pa stavite na hlađenje. Dvadeset minuta prije posluživanja izvadite sladoled tortu iz zamrzivača.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision