Monday, 17. May 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Aprila. 2021. USK
Skupština Unsko-sanskog kantona usvojila budžet za 2021. godinu u iznosu od oko 235 miliona KM

Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) usvojila je jučer budžet za ovu godinu u iznosu 235 miliona KM. Budžet je usvojen sa 16 zastupničkih glasova.Jučerašnje usvajanje Prijedloga budžeta svojim glasovima omogućili su i zastupnik Demokratske fronte (DF) Amir Murić i članica Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Bernada Jukić- Kličić, koji do sada nisu bili dio aktuelne skupštinske većine.

Članovi Kluba zastupnika SDA nisu podržali Prijedlog budžeta za 2021. godinu jer je, prema njihovim riječima, nerealan i “prenapuhan”.Predsjednik Kluba zastupnika SDA Jasmin Musić je rekao  kako još uvijek ne može komentarisati motive djelovanja stranačke kolegice Bernade Jukić -Kličić, osim da je ono u suprotnosti sa stavovima i postupanjem i Zastupničkog kluba SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona, kao i Kantonalnog odbora stranke.

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić izrazio je zadovoljstvo usvajanjem budžeta, okarakterisavši ga prikladnim trenutnim okolnostima. “Radimo u skladu s mogućnostima i tako ćemo nastaviti. Neće biti nikakvih nerealnih poteza i megalomanskih zahvata, jer smo itekako svjesni trenutnog vremena i svega što ono donosi, rekao je Ružnić.

Podred usvajanja Budžeta, skupštinski zastupnici su na početku  sjednice, a nakon usvajanja dnevnog reda, usvojili su Izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine USK, kojim bi se omogućilo zastupnicima da se online uključe u rad sjednica, ukoliko ne mogu uživo prisustvovati.

U nastavku zasjedanja skupštinski zastupnici su usvojili nekoliko dokumenata iz domena rada Zavoda zdravstvenog osiguranja USK….Naprije, Prijedlog Odluke o utvrđivanju visine premije za 2021.godinu, koja, kao i prethodnih godina iznosi 20 KM po osiguranom licu,  zatim Prijedlog Odluke o učešću  osiguranih lica  u troškovima  korištenja zdravstvene zaštite,

Usvojen je i  Prijedlog Odluke o obimu prava  na korištenje ortopedskih i drugih pomagala  koji se obezbijeđuju u Zavodu zdravstvenog osiguranja  USK.  Kao zadnja tačka Dnevnog reda usvojem je Program rada  JU „ Kantonalni fond  za pomoć  u stambenom zbrinjavanju i zapošljavanju boračkih populacija., prognanih i socijalno ugroženih kategorija za tekuću godinu…

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision