Subota, 18. Januara 2020.
Unsko-sanski kanton 22° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Januara. 2020. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Skupština KS između paragrafa i (ne)sporazuma

I dalje su podijeljeni stavovi u vezi s predsjedavanjem Skupštinom Kantona Sarajevo. SDA, sa SBB-om i DF-om, napravila je novi sporazum i pozvala je Našu stranku, SDP, NiP i NBL da ga još danas potpišu. Ipak, tom sastanku se nisu odazvali predstavnici četvorke.

Zastupnik Mirza Čelik iz SDA uvjeren je da je napravljen kompromis i da sjednicu može zakazati najstarija zastupnica Smiljana Viteškić 29. siječnja. Međutim u SDP-u tvrde da ona može voditi sjednicu, ali da je zakazati može samo Danijela Kristić.

“Mogućnost kolegicama i kolegama koji su se izjasnili putem maila da je kratak rok da ostavimo mogućnost, recimo do utorka u 12 h, i da nastavimo taj sastanak kako bi zaista došli u situaciju da prevaziđemo ovu situaciju u Kantonu Sarajevo a tiče se deblokade procesa .Poziv će poslati dopredsjedavajuća Smiljana Viteškić”, kaže MIRZA ČELIK, zastupnik u Skupštini KS (SDA).

“Dakle, ne znam uopšte zbog čega gospodin Čelik sebe smatra inicijatorom za bilo kakvu sjednicu. Zna se tko je predsjedavajuća, to je Danijela Kristić, ona treba da sazove tu sjednicu i uopšte nije sporno da Smiljana Viteškić vodi tu sjednicu, ali ne i da bude predsjedavajuća, kaže IGOR STOJANOVIĆ, zastupnik u Skupštini KS (SDP)

Dopredsjedavajući Kantonalne Skupštine tvrdi da SDA zloupotrebljava koncept donošenja odluke o privremenom financiranju.

“Jučer su neki članovi kolegija dobili poziv za sjednicu Kolegija koju je danas potpisao Mirza Čelik. Danas na tu sjednicu Mirza Čelik nije došao nego je to pretvorio u neki sastanak. Poslije toga je Smilja Viteškić u 14 sati i 50 minuta sazvala Kolegij za 15 sati. Ponovo naravno niko nije došao a onda je sazvala sjednicu za 29. sama, ponovno potpuno suprotno Poslovniku”, kaže ELMEDIN KONAKOVIĆ, zastupnik u Skupštini KS (Narod i pravda).

Naša stranka se nije izjasnila o ovom pitanju. Njen zastupnik Vreto obratio se, kako je rekao, u osobno ime.

“Naš cilj je svima isti – da se ovo stanje prevaziđe i da Skupština normalno funkcioniše, kaže ELVIS VRETO, zastupnik u Skupštini KS (Naša stranka)

Podsjetimo, 19. radna sjednica Skupštine bila je zakazana za 16.1. Pojavila su se dva predsjedavajuća- Danijela Kristić i Mirza Čelik. Na toj sjednici je trebala biti donesena odluka o privremenom finansiranju. Međutim, ništa se nije dogodilo jer nije bilo kvoruma za izglasavanje.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision