Friday, 30. July 2021.
Unsko-sanski kanton 23° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Juna. 2021. Region
Skupština Crne Gore danas raspravlja o razrješenju ministra Leposavića

Poslanici u Skupštini Crne Gore raspravljat će danas o prijedlogu premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je nedavno negirao genocid u Srebrenici.

Leposavić je, naime, rekao da se u Srebrenici nije desio genocid te dodao da ne vjeruje i ne priznaje Haški tribunal. Na to je Krivokapić odgovorio da je ministar time narušio obavezu Crne Gore koju ima kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, kojom se ova zemlja obavezala na punu saradnju s Haškim tribunalom te je 6. aprila dostavio prijedlog za razrješenje ministra.

Poslanici DF-a poručili su da neće glasati za Leposavićevu smjenu, dok su iz Demokratske Crne Gore saopćili da neće glasati za smjenu ako je podrži DPS. Podrška Krivokapićevoj inicijativi najavljena je iz Građanskog pokreta URA.

Krivokapić je prilikom posjete Sarajevu, a govoreći o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koja bi uskoro trebala biti izglasana, priznao činjenicu da bi upravo stav o Srebrenici mogao urušiti vladu koju je sastavio. Oni se nalaze na klimavim nogama, a nacionalni i religiozni stavovi im predstavljaju pravi kamen spoticanja.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision