Saturday, 22. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Skupština bh. entiteta RS danas o prenosu nadležnosti

Kolegijum Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska zakazao je 24. posebnu sjednicu parlamenta za petak, 10. decembra, s početkom u 12:00 sati.

Kako je saopćeno iz Skupštine RS-a, Kolegijum je na sjednici održanoj 12. novembra usvojio Prijedlog dnevnog reda 24. posebne sjednice, na kojem se nalazi pet tačaka, prenosi Anadolija.

U pitanju su informacije o prenosu nadležnosti sa RS-a na nivo Bosne i Hercegovine, o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, o pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, o prenosu nadležnosti sa RS-a na nivo Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Uz ove informacije, poslanici bi trebali razmatrati i prijedloge zaključaka.

Duže vrijeme za Dodikovo obraćanje

Osim toga, predviđeno je da bude razmatrana “Deklaracija o ustavnim principima”.

Predlagači za sve navedene tačke dnevnog reda su predsjednica RS-a, Vlada RS-a, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda i klubovi poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Socijalističke partije (SP), DEMOS-a, Ujedinjene Srpske (US), Narodne partije Srpske (NPS) i Poslaničke grupe Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

Kolegijum je odobrio duže vrijeme za obraćanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, a svim liderima parlamentarnih političkih partija sa sjedištem u RS-u omogućeno je da do četvrtka do 12:00 sati podnesu zahtjev za obraćanje na 24. posebnoj sjednici.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision