Srijeda, 10. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Aprila. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Sjednica Predstavničkog doma PFBiH o rasterećenju privrede

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će održati tematsku sjednicu o rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta.

Sjednica je sazvana na inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH, a u najavljenom dnevnom redu je razmatranje inicijativa za donošenje zakona koje je pripremilo ovo Udruženje.

Udruženje je sredinom marta uputilo inicijativu Vladi i Parlamentu FBiH za usvajanje inicijativa i zakona čiji su ciljevi rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u FBiH i BiH.

Kako je saopšteno, među tim inicijativama je pet zakona o izmjenama i dopunama zakona koje su Vladi i Parlamentu FBiH dostavljene sredinom 2018., a odnose se na zakone o zdravstvenom osiguranju, o fiskalnim sistemima, o cestovnom prometu, privatizaciji preduzeća, profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljvaju i zapošljavanju osoba s invaliditetom, koji će biti razmatrani po skraćenom postpuku.

Iz Udruženja poslodavaca FBiH su rekli kako očekuju da Parlament donese zaključak kojim će obavezati Vladu FBiH da analizira predložene zakone i proslijedi ih u daljnju proceduru u izvornom ili dopunjenom obliku na način da se ne mijenja suština zakonskih prijedloga.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision