Nedjelja, 15. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Sjećanja Objavi sjećanje

Sjećanje na

MUHAMEDA TALAKIĆA iz Velike Kladuše

-


Danas 15. septembra navršilo se 18 godina od smrti našeg dragog

Muhameda Talakića iz Velike Kladuše 

 

Dragi naš, nisu ovo jedini dani sjećanja na tebe, jer si nam često u mislima nezaborava, ali današnji dan je onaj koji nam donosi najviše sjećanja, jer si nas na današnji dan napustio.

Sva ova vremena iza tebe, kazuju nam ne samo tvoju veličnu i plemenitost, nego svu tvoju opčinjenost Kladušom koju si neizmjerno volio. Upirao si nadljudske napore da daš svoj doprinos ljudima ovog kraja. Mnogi te često nisu razumijeli, ali im nisi ni zamjerio jer si znao da će doći vrijeme kad će shvatiti  tvoje želje. Mladost svoju si poklonio prosvjetnom radu kad je ovom kraju to najviše trebalo, a onda te životni put vodio na brojne funkcije, od predsjednika opštine do dobro upamćenog direktora Saniteksa. Znamo da si bio omiljen i da to i danas mnogi pominju. Sav svoj život posvetio si ovim ljudima i ovom gradu. Neki su nastojali da te otrgnu od Kladuše, što im je jednom i uspjelo kad si morao na drugu funkciju u Sarajevo, ali ti si se uvijek vraćao, jer si znao gdje ti je mjesto i gdje najviše možeš učiniti za svoje ljude i svoj kraj.

Dragi naš, sad smo tek shvatili kroz kakve si bure i oluje prolazio i opstajao uvijek sa željeom da će biti bolje svima nama. Mi, tvoja porodica smo ponosni što smo te imali i nosimo najljepša sjećanja, a radosni smo što nas na to podsjećaju mnogi koji su te poznavali i cijenili. Ovo je samo malo podsjećanje na tvoju veličinu, ponos i upornost jer nisi nikad pokleknuo i zato smo puni divljenja prema tebi. Voljeni nikad ne umiru, dok žive oni koji ih vole i koji se sjećaju.

Sa Tobom smo stvarali uspomene, i one se pamte cijelog života.

Tvoja porodica Talakić


RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision