Utorak, 19. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Novembra. 2019. Svijet
Sidnej pod oblakom dima zbog brojnih požara na istoku Australije

Snažan vjetar raspiruje danas više od 100 požara na istočnoj obali Australije, a Sidnej je pokriven opasnim dimom, zbog čega je pet miliona stanovnika ovog grada dobilo upozorenje na opasnost po zdravlje.

U požarima u prirodi ovog mjeseca poginule su najmanje četiri osobe, spaljena je površina od milion hektara zemljišta i uništeno više od 300 kuća.

Vjetar raspiruje oko 130 požara širom Novog Јužnog Velsa i Kvinslenda već nekoliko dana.

Zvaničnici su saopštili da je u dijelovima Sidneja izmjerena deset puta veća količina opasnih materija u vazduhu od dozvoljene i pozvali građane da borave u zatvorenim prostorijama što je moguće više u narednim danima.

– Kombinacija vreline i lošeg kvaliteta vazduha povećava rizik – rekao je Ričard Brum, direktor odjeljenja za zdravlje i okolinu Novog Јužnog Velsa.

Vatrogasci ulažu velike napore da obuzdaju vatru i umanje rizik po stanovništvo uoči najavljenog rasta temperure u narednim danima.

Vatrogasna služba saopštila je da je na terenu angažovano više od 1.300 vatrogasaca i da je u sedam oblasti na snazi potpuna zabrana paljenja vatre na otvorenom.

Požari su do sada gorjeli na istočnim obalama država Novi Јužni Vels i Kvinslend, ali i zvaničnici Јužne Australije upozoravaju na prognoziranu rekordnu temperaturu.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision