Četvrtak, 11. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Jula. 2019. Izdvojeno, USK
“SEDRA” I “BORIĆI” POD KONTROLOM SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA BIH

Privremeni prihvatni centri “Sedra” u Cazinu i “Borići” u Bihaću od danas će biti pod kontrolom Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Rade Kovač iz Službe za poslove sa strancima BiH, na jučerašnjem sastanku predstavnika Službe i Operativne grupe za situaciju s migrantima i izbjeglicama u Unsko-sanskom kantonu (USK), naveo je da su Operativnu grupu informirali o preuzimanju koordinacije rada ta dva privremena prihvatna centra u skladu sa Odlukom Vijeća ministara BiH.

“Također, prezentirali smo i Memorandum, odnosno pravila kućnog reda i siguran sam da će se to vrlo brzo vidjeti i na funkcionisanju ovih centara. Kada govorim o pravilima kućnog reda, tu ćemo maksimalno sarađivati s Ministarstvom unutrašnjih poslova USK, cijeneći bezbjedonosnu situaciju u ovom dijelu države”, istaknuo je on.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić najavio je skorašnji sastanak u Briselu sa predstavnicima Evropske unije i Evropske komisije, na kojem će pored državne delegacije prisustvovati i kantonalni premijer, te gradonačelnik Bihaća.

“Na tom sastanku ćemo ponoviti da nismo zadovoljni dosadašnjim načinom upravljanja migracijskim procesom u našoj zemlji te da USK ne može biti zbirni centar migranata za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Tražit ćemo zatvaranje prihvatnih centara Bira i Miral te pomoć u pronalasku lokacije van urbanog područja na koju ćemo izmjestiti ljude koji sada borave u ta dva migraciona kampa”, ustvrdio je Kljajić.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision