Subota, 19. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Oktobra. 2019. Bosna i Hercegovina
SDA traži od OHR-a da reaguje zbog blokade rada Parlamenta BiH

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) za mandatni period 2019 – 2023. godina konstituirano je jučer na sjednici u Sarajevu, a nakon kongresa te stranke održanog 14. septembra ove godine. Usvojeno je više zaključaka, a jedan se odnosi na blokadu radu PSBiH.

“Blokada rada Parlamentarne skupštine BiH koju provodi SNSD u svrhu pritiska i imenovanja mandatara Vijeća ministara BiH je protivustavan, antidejtonski i protivzakonit čin. Neformiranje parlamentarnih komisija nije samo nesavjestan odnos prema državi BiH i njenim građanima, nego predstavlja krivično djelo definirano članom 220. Krivičnog zakona BiH.

Neusvajanje brojnih zakona i dokumenata koje je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara BiH, blokiranje sporazuma vrijednih dvije milijarde KM nanosi ogromnu štetu BiH, njenim građanima, ekonomiji i integracijskim procesima koji su dovedeni u zastoj.

Pozivamo OHR i pravosudne institucije da poduzmu mjere u skladu sa zakonom, vlastitim mandatom i obavezama”, navode iz SDA.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision