Tuesday, 29. November 2022.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Juna. 2022. Bosna i Hercegovina
SDA danas objavljuje imena kandidata za izbore, Izetbegović ide na megdan Bećiroviću

Stranka demokratska akcije (SDA) danas će izaći sa listom imena kandidata za Opće izbore koji su zakazani u oktobru. Manje-više sve je poznato i ostalo je da stranka koju predvodi Bakir Izetbegović sve ozvaniči na sjednici predsjedništva.

Očekuje se da će članovi Predsjedništva bezrezervno podržati stranačkog lidera kao kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. On je već uveliko kročio u predizbornu kampanju pa se očekuje do kraja neizvjesna borba s kandidatom opozicije Denisom Bećirovićem (SDP).

Nosioci listi za državni parlament su Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Denijal Tulumović i Nermin Mandra.

Među nositeljima listi za Federalni parlament su Fadil Novalić, Azmir Husić, Mirsad Zaimović, Melika Mahmutbegović, Edin Mušić, Edin Smajić, Nermina Zahirović…

Što se tiče Kantona Sarajevo čini se da su u SDA prelomili pa su između Faruka Kapidžića i Mahira Devića odabrali ovog drugog da bude prvi na listi za Skupštinu KS.

Mediji bliski ovoj stranci javljaju da će za nosioca u HNK biti kandidovana Irma Memidžan, u TK – Irfan Halilagić, u ZDK – Mirsad Hadžić, u BPK – Aida Obuća, u USK – Jasmin Musić, u SBK – Tahir Lendo, u Livanjskom kantonu – Hikmet Hodžić i u Posavskom – Anes Osmanović.

Nakon što SDA danas završi svoj posao, ostalo je još da SNSD obznani imena svojih kandidata i predizborne igre i zvanično mogu početi s obzirom da su poznati kandidati skoro svih političkih stranaka ili će biti u narednih nekoliko dana.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision