Četvrtak, 3. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Oktobra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
SAVJET MINISTARA O POVEĆANOM PRILIVU MIGRANATA

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi danas da razmatra materijale Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je da u okviru ove tačke budu razmotrene informacije sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, kao i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

U okviru ove tačke dnevnog reda pred ministrima će biti i informacije o stanju u oblasti migracija u BiH za jun, jul i avgust, te Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Pred ministrima će biti i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. decembra 2018 do 1. jula ove godine i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2020. godinu.

Savjet ministara razmotriće i Nacrt sporazuma između Vlade Švajcarske i Savjeta ministara u vezi sa odobravanjem finansijskog doprinosa u obliku donacije za projekat “Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci”, sa osnovama za zaključivanje tog sporazuma.

Biće riječi i o informaciji o izradi akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije i nacrtu akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije.

Na dnevnom redu sjednice je nacrt odluke o ratifikaciji protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision