Srijeda, 17. Februara 2021.
Unsko-sanski kanton 8° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Februara. 2021. Bosna i Hercegovina
Savjet ministara BiH o budžetu i povećanju osnovice za plate

Nacrt budžeta institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu bit će razmatran na sjednici Vijeća ministara BiH koja je zakazana sutra, 18. februara.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda ranije je najavio da bi na sutrašnjoj sjednici trebao biti usvojen ovogodišnji budžet i upućen Predsjedništvu BiH koji je ustavni predlagač, a potom bi ga trebala usvojiti oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Pred ministrima je i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine za 2021. godinu koji predviđa da osnovica bude 498 KM, što je za četiri posto više nego sada, a radi se o vraćanju osnovice na nivo iz 2012. godine.

Pred ministrima je i Prijedlog odluke o formiranju Nadzornog tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, koje ima obavezu da četiri puta godišnje izvještava Vijeće ministara o procesuiranju ratnih zločina.

Osnovni cilj te strategije je procesuiranje ratnih zločina do 2023. godine, a već su izgubljene dvije godine koliko se čekalo na donošenje tog dokumenta, ali ministar pravde Josip Grubeša kazao je ranije za Fenu da ima uvjeravanja iz tužilaštava u BiH da će uspjeti završiti sve predmete u predviđenom roku.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision