Utorak, 18. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Februara. 2020. USK
Sastanak Sindikata policijskih službenika sa ministrom MUP USK
Jučer je održan sastanak Sindikata policijskih službenika sa ministrom MUP USK, Kljajić Nerminom, a na kojem je bilo razgovora o usaglašavanju osnovice za obračun plate za 2020 godinu.

Na ovom sastanku, predstavnicima sindikata je ministar iznio prijedlog osnovice za policijske službenike policajac, stariji policajac i narednik kojima bi se osnovica izračunavala na osnovu prosjećne plate u FBiH (90-100%), dok bi ostali pripadnici policijskih struktura MUP-a imali osnovicu 290, rekli su iz sindikata nakon sastanka.

Novi kolektivni ugovor za 2020. godinu je, prema dogovorenom na sastanku, planiran da se dostavi do maja mjeseca ove godine. Sa ovim prijedlozima, sindikat će upoznati svoje članstvo kako bi zauzeli stav, s obzirom da prema riječima ministra obaveze stvorene u ranijem periodu ne dozvoljavaju dodatno povećanje osnovice a kako je prvobitno izgledao zahtjev policije.

Na kraju su dodali da će Sindikat policijskih službenika MUP USK podržati rad Sindikata policije USK, a sve u svrhu zajedničkog djelovanja prema Vladi USK, kako bi se ostvarili zajednički ciljevi, rečeno je u Sindikatu policijskih službenika.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision