Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 4° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Juna. 2021. Bosna i Hercegovina
Sarajlije po paklenim vrućinama uzalud čekale revakcinaciju

Konfuzija koja prati vakcinaciju građana Sarajeva nastavljena je i jučer , u novoj haotičnoj epizodi u kojoj su najdeblji kraj izvukli oni najugroženiji.

„Vakcina nema“, glasio je odgovor koji je u sarajevskoj dvorani Zetri dočekao one koji su se odazvali pozivu na revakcinaciju, kako bi primili drugu dozu vakcine protiv COVID-19.

Da je ono malo vakcina u Sarajevu nestalo, zna se već nekoliko dana, dok se čeka još malo sadake iz nečije donacije i mehanizma COVAX, ili pak još nikada dočekana federalna masovna nabavka koju mjesecima najavljuje premijer FBiH Fadil Novalić.

No, građane koji su došli u zakazani termin, nadajući se da je druga doza namijenjena njihovoj revakcinaciji, prema automatizmu, uskladištena čim su primili prvu, kako bi bila obavljena potpuna imunizacija, dočekalo je neprijatno iznenađenje. Iako hladan, bio je to tuš koji im nije mogao ublažiti tegobu uzaludnog dolaska po tropskim temperaturama.

Oni koji su došli na Zetru ostali su bez druge doze vakcine, ali i bez informacije kada bi ih mogli primiti.  Stoga, nezadovoljstvo građana, većinom iz starijih i ugroženih kategorija, koji su se izložili riziku dolaska po gotovo neizdrživim vremenskim uvjetima, bilo je više nego razumljivo.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, požurio je objasniti kako njegovo ministarstvo nije krivac za nastalu situaciju.

Ogradivši se od konfuzije, Vranić je objasnio kako Ministarstvo zdravstva KS-a nije nadležno za organizaciju procesa vakcinacije, tako da, samim tim, nema ništa sa problemom koji je nastao sa pozivanjem građana na revakcinaciju.

Tako sada niti oni koji u narednom periodu trebaju doći na revakcinaciju u Zetri, ne znaju šta da rade.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision