Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Aprila. 2022. Bosna i Hercegovina
Samostalni sindikat radnika BHRT: Poreska uprava FBiH da preduzme radnje potrebne za deblokadu računa

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva Poresku upravu Federacije Bosne i Hercegovine da preduzme sve radnje da bi se odblokirao račun naše kuće i radnici dobili plate, a nakon što je sinoć i Dom naroda Federalnog parlamenta usvojio rezoluciju o BHRT-u. Apeluju na sve organe vlasti da Federalna poreska uprava ne provodi daljnje represivne mjere prema BHRT-u, odnosno skidanje novca sa računa BHRT-a, do implementacije rezolucije.

Samostalni sindikat uposlenika u BHRT-u smatra sramotnim da je otkazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Dok državni zastupnici, koji trebaju riješiti problem nefunkcioniranja Zakona o javnom RTV sustavu, redovito primaju plaću za svoj nerad, uposlenicima BHRT-a je pravo na zarađenu plaću uskraćeno, navode iz Sindikata i inzistiraju na ostalim zahtjevima izrečenim na prosvjedu, kao i da se maksimalno ubrzaju sudski procesi kojim bi BHRT naplatio 63 milijuna konvertibilnih maraka od Radiotelevizije Republike Srpske, ali i da svi nadležni što prije trajno riješe problem stabilnog financiranja BHRT-a.

Reprezentativni sindikat u BHRT-u ne odustaje od borbe za prava radnika, zarađene plaće i doprinose, i bolje uvjete rada, navodi se u njihovom priopćenju uz zahvalu Federalnom parlamentu na usvojenoj rezoluciji, a posebno predlagateljima zastupnicima Saneli Prašović Gadžo i Irfanu Čengiću.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision