Thursday, 23. September 2021.
Unsko-sanski kanton 15° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Jula. 2021. Svijet
SAD uvele nove sankcije Kubi, Biden ih obećao još

Sjedinjene Države nametnule su sankcije kubanskim policijskim snagama i dvojici čelnika u petak u odgovoru na kampanju vlade u Havani protiv demonstranata, a predsjednik Joe Biden obećao je kubanskim Amerikancima da će ih još uslijediti.

Američko ministarstvo trezora saopćilo je da su sankcije, koje izgledaju uglavnom simboličnog značaja, „reakcija na suzbijanje miroljubivih prodemokratskih protesta na Kubi koji su počeli 11. jula“.

Meta sankcija su dvojica čelnika kubanskih policijskih snaga, kao i nacionalne policijske snage kubanskog ministarstva unutrašnjih poslova, navodi ministarstvo.

“Bit će još sankcija ukoliko ne dođe do drastične promjene u Kubi, koju ja ne predviđam”, izjavio je Biden tokom sastanka sa čelnicima kubanskih Amerikanaca u Bijeloj kući.

Njihov sastanak došao je u vrijeme dok politički bitna zajednica kubanskih Amerikanaca poziva na nove proteste na Kubi nakon najvećeg izliva narodnog nezadovoljstva na otoku pod komunističkom vladavinom u decenijama.

“Sjedinjene Države poduzimaju odlučnu akciju kako bi podržale ciljeve kubanskog naroda”, izjavio je Biden, prenosi Reuters.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision