Tuesday, 27. September 2022.
Unsko-sanski kanton 11° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Aprila. 2022. Region
Sabor: Novi članovi Vlade saslušavat će se od ranog jutra

Nadležni saborski odbori u četvrtak će od ranog jutra saslušavati troje kandidata za nove članove Vlade: Anju Šimpragu, Davora Filipovića i Marina Piletića kojima bi Hrvatski sabor povjerenje trebao iskazati u petak.

Već u 8,30 sastaje se Odbor za Ustav na kojem će biti saslušana Šimpraga, kandidatkinja za potpredsjednicu Vlade, pola sata kasnije na zajedničkoj sjednici odbora za gospodarstvo i za zaštitu okoliša bit će saslušan Filipović, kandidat za ministra gospodarstva i održivog razvoja.

Za 9, 30 sati sazvana je zajednička sjednica triju odbora: za obitelj, mlade i sport, za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te za zdravstvo i socijalnu skrb na kojoj će biti saslušan Marin Piletić, kandidat za ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Troje navedenih u Vladi bi trebali zamijeniti Borisa Miloševića, Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića.

Kada se članovi Vlade imenuju naknadno, o njima se ne raspravlja na plenarnoj sjednici Sabora, nego na nadležnim odborima.

Praksa je da ih predstavi sam premijer, a zastupnici im pritom mogu postavljati pitanja i oni su na njih dužni odgovoriti.

Na sjednici Sabora o povjerenju se glasuje bez rasprave, a da bi bili potvrđeni, potpredsjednica Vlade i dvojica ministara moraju dobiti glasove 76 zastupnika.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision