Monday, 17. May 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Aprila. 2021. USK
S.Most: Industrijska zona Šejkovača postaje jedna od najmodernijih poslovnih zona

Proteklih dana privedeni su kraju građevinski radovi na izgradnji infrastrukture na području Industrijske zone Šejkovača, koja se nalazi nadomak Sanskog Mosta… Kako su kazali iz Općine, riječ je o realizaciji projekta vrijednog 420 hiljada maraka.

Sredstva su zajednički osigurali Ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva Federacije BiH i lokalna vlast po principu pola-pola, a iz Općine su posebno naglasili da je riječ o jednom od važnijih projekata u privredi Sanskog Mosta.

Gradilište je obišao i općinski načelnik Faris Hasanbegović sa saradnicima i tom prilikom je istaknuto kako su se kraju priveli radovi na izgradnji kanalizacionog sistema te putne infrastrukture u ovoj industrijskoj zoni, čime će se ona značajno unaprijediti i biti jedna od najmodernijih u cijeloj Bosni i Hercegovini.

– Ovakva ulaganja su posebno značajna u sadašnjim uslovima, kada se lokalna privreda oporavlja od posljedica pandemije koronavirusa. I pored velikih ekonomskih teškoća zbog pandemije, općina Sanski Most je uspjela ostati lider kada je riječ o izvozu na području Unsko-sanskog kantona, a tome su najviše doprinijeli upravo poslovni subjekti koji se nalaze na prostoru Šejkovače, naglašeno je tokom obilaska ove poslovne zone.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision