Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Avgusta. 2021. Zanimljivosti
Ruski arhitekt predstavio inovativni dizajn kuće u obliku cijevi koja “visi u zraku”

Ruski arhitekt Sergej Kuznetsov predstavio je inovativni dizajn kuće u obliku cijevi koja na lokaciji gdje postavljena djelomično “visi u zraku”. Unutrašnjost sadrži sve elemente standardne kuće, a interesantno je da su pri izradi korištene tehnike koje se koriste u brodogradnji.

Projekt Sergeja Kuznetsova nosi naziv “Russian Quintessential” i izravno je povezan s njegovim profesionalnim aktivnostima i spada u domen inovacija u arhitekturi.

Kuća je napravljena u obliku “cijevi” promjera 3,5 metara i dužine 12 metara. Postavljena je na reljef s razlikom u visini, zbog čega konstrukcija doslovno “visi” u zraku.

Za njenu izradu korištene su složene inžinjerske tehnike koje se obično koriste u brodogradnji. Na primjer, okvir zgrade formiran je od potpornih rebara poput tijela broda, a impresivna težina od oko 12 tona održava se u ravnoteži sa samo šest šarafa.

Jedna od glavnih karakteristika projekta je obloga od nehrđajućeg čelika debljine 4 mm, a ispod se nalazi sistem za preusmeravanje zvuka udaranja kiše.

Općenito, ovo je punopravna stambena “zgrada” sa svim modernim pogodnostima. Možete živjeti unutra – prenoćiti, skuhati večeru i istuširati se. Unutrašnjost je završena u modernom stilu koristeći drvo i metal, a soba je opremljena svime potrebnim za ugodan boravak.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision