Tuesday, 25. January 2022.
Unsko-sanski kanton -5° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Rudari nastavljaju pregovore sa predstavnicima Vlade FBIH, na stolu preostali neusaglašeni zahtjevi

U zgradi Vlade Federacije BiH novi sastanak predstavnika Samostalnog sindikata rudara FBiH i pregovaračkog tima Vlade koji bi trebao početi u 10 sati. Na stolu su tri neusaglašena zahtjeva.

Predstavnici sindikata rudara i pregovarački tim Vlade Federacije BiH ranije su postigli dogovor.  Nisu usaglašene prva, sedma i deveta tačka.

Prva tačka je smjena generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, sedma tačka je da se JP Elektroprivreda BiH obavezuje na potpuno ispunjenje obaveza iz Sporazuma sa Samostalnim sindikatom radnika rudnika Federacije BiH od 19. maja 2021 godine koje su utvrđene po svim tačkama Sporazuma i deveta tačka je isplata dnevnica radnicima u Rudnicima uglja u sastavu Koncerna za vrijeme radničkog neposluha i protesta izvršiti u skladu sa Kolektivnim ugovorom i Pravilnikom o radu.

Podsjećamo, prošle sedmice rudari su organizovali velike proteste u Sarajevu ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine pred koju su postavili pomenute zahtjeve. Okupilo se njih nekoliko stotina, a sa njima se solidarisao i veliki broj građana Sarajeva koji je došao da ih podrži.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision