Ponedjeljak, 8. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Aprila. 2019. USK
Rok od 30 dana da se izmjeste migrante iz objekata u Bihaću i Velikoj Kladuši
Ovakav epilog je bio očekivan obzirom da mjesecima traje “igra gluhih telefona” između MInistarstva sigurnosti BiH i institucija USK, gdje državno ministarstvo izbjegava da preuzme nadzor nad privremenim migrantskim centrima, a situacija se dalje usložnjava velikim pritiskom migranata koji iz dana u dan različitim prevoznim sredstvima stižu na USK kao najbolju destinaciju za eventualni prelazak na teritoriju Hrvatske.

Kao što je poznato Ministarstvo sigurnosti BiH izbjegava od februara da u Službenim novinama BiH objavi odluku o preuzimanju nadzor nad centrima “Bira” i “Miral”, pa se u Krajini sumnja da je takva odluka uopće i bila donesena.

Dramatičnost oko migrantske krize dodatno je pojačala i gradska vlast Bihaća koja je kroz 18 zahtjeva sa vanredne sjednice također tražila hitno izmještanje migranata iz urbane zone kojoj pripada objekat “Bire”.

Uz sve to građani Bišćani su peticijom sa nekoliko hiljada potpisa tražili isto.
Premijer USK će u 11:30 sati održati konferenciju za medije povodom najnovije odluke Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision