
Od sastojaka vam je potrebna mješavina za gibgerbread keksiće, jedan žumanjak, 100 grama omekšalog margarina, 50 grama meda, jedan bjelanjak.
Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jedan žumanjak, 100 grama omekšanog margarina (maslaca) i 50 grama meda. Sve zajedno umijesite prvo uz pomoć električne miješalice dok ne dobijete glatko tijesto, a zatim ručno oblikujte u kuglu tijesta.
Nakon toga tijesto ostavite u frižideru minimalno 30 minuta. Ohlađeno tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte na pola centimetra. Pecite deset minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa. Pečene keksiće izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Uputa za pripremu glazure: Mješavinu za glazuru uspite u posudu i dodajte jedan bjelanjak. Sve zajedno izmiješajte uz pomoć miksera dok ne dobijete gustu i pjenastu masu. Pripremljenu glazuru stavite u špricu za ukrašavanje ili dresir vrećicu i prema želji ukrasite pečene keksiće.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti


