Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Decembra. 2020. Svijet
Putin: Nadamo se rješenju problema sa SAD, Bajden iskusan

“Ruski hakeri nikada nisu pomogli aktuelnom američkom predsjedniku i nikada se nisu miješale u unutarnje poslove ove velike nacije. Ovo su nagađanja čiji je cilj pokvariti odnose između Rusije i Sjedinjenih Država”, rekao je Putin.

“Vjerujemo da će novoizabrani američki predsjednik riješiti ove stvari jer ima unutrašnje i vanjskopolitičko iskustvo”, dodao je.

Upitan o nizu nedavnih medijskih istraživanja o njemu bliskim osobama, uključujući i jednu od njegovih kćerki, Putin je rekao da djeluju kao osveta Washingtona zbog navodnih ruskih hakiranja američkih izbora, što je ranije više puta demantovao.

“To je osveta i pokušaj uticanja na javno mnijenje u našoj zemlji i pokušaj miješanja u našu unutarnju politiku”, rekao je Putin.

On je također pozvao Washington da produži na godinu dana Novi START ugovor o kontroli naoružanja koji ističe u februaru.

Kremlj je rekao da je više od 700 novinara iz Rusije i inostranstva akreditirano za maratonski događaj u Moskvi koji obično traje nekoliko sati.

Putin se suočio s novinarima nakon što je nova anketa Centra Levada utvrdila da se njegova podrška među mladim Rusima približno prepolovila u proteklih godinu dana.

Rusku ekonomiju ovisnu o robama ove je godine pogodio pad cijena nafte, njihov glavni izvoz, i utjecaj korona virusa, sa mjerama zatvaranja koje usporavaju poslovnu aktivnost.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision