Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 22° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Jula. 2022. Zanimljivosti
Punta Cana, čarobna pokrajina

Šta pomislite kada čujete za Dominikansku Republiku? Raj, pješčane plaže, egzotična jela, zanimljiva kultura, čarobna priroda i još puno toga… Dominikanska Republika je još jedna popularna turistička destinacija koja privlači brojne posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Još jedan razlog dolaska je i Punta Cana.

Na istočnom dijelu od Dominikanske Republike u pokrajini La Altagracia nalazi se čarobna pokrajina poznatija kao Punta Cana. Radi se o lokaciji koja je dobila ime po vrhu otoka na kojem rastu brojne palme kao njihov zaštitni znak.
Cijeli istočni dio Dominikanske Republike poznat je po svojim uobičajenim Karipskim plažama i moru čudesne trikizne boje. Tijekom cijele godine prevladava tropska klima s temperaturom između 25 i 35 °C.

Punta Cala je mjesto koje obiluje sadržajima, a pored čarobnih plaža na kojima možete zaboraviti na sve probleme, tu su i dva nevjerojatna nacionalna parka, otok Saona i Nacionalni park Punta Cana.

Iako je Dominikanska Republika poznata po visokom stupnju razvoja i modernizacije, još se uvijek mogu pronaći lokacije netaknute prirode. Među njima je i ekološki park koji se nalazi u blizini kluba Punta Cana.

Radi se o parku koji obuhvaća zaštićeno obalno i riječno stanište te kao takvo osigurava dom mnogim vrstama, 100 vrsta ptica, 500 biljnih vrsta i 160 vrsta kukaca. Posjetitelji mogu uživati u razgledavanju botaničkih, voćnih te zooloških vrtova.

Razgledavanje se nudi na engleskom, španjolskom, francuskom i njemačkom jeziku. Uz prethodnu najavu moguće je jahanje uzduž obale na prekrasnim konjima, što je po mnogima najbolji način za upoznavanje ovog područja.

Plaža Bavaro je jedna od poznatijih plaža na ovom dijelu koju su mnogi pohvalili. Turisti su najviše bili oduševljeni plavetnilom mora, zlatnim pijeskom i čarobnim podmorjem. Na plaži postoji velik broj sadržaja, pa su tako mnogima na raspolaganju kajakarenje i ronjenje.

Najbolje što ne morate odlaziti u trgovinu ako trebate nešto jer se sve potrebno nalazi na samoj plaži. Brojne plame na plaži su tu da vas zaštite od peckanja sunca i njegovog štetnog utjecaja. Punta Cana je pravi raj i destinacija iz snova.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision