Wednesday, 1. December 2021.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Septembra. 2021. Zanimljivosti
Punjene tikvice za današnji ručak

Sastojci: 4 tikvice, 1 šoljica nasjeckanih šampinjona, 1/2 šoljice nasjeckanog luka, 1 čehno bijelog luka, 1/2 šoljice naribane mrkve, 1 šoljica kuhane i nasjeckane piletine, 1/2 šoljice naribanog sira, 1/2 šoljice prezle, 1 kašika svježe nasjeckanog timijana, 1 kašičica soli, 1/4 kašičica bibera, 1 kašika maslinovog ulja.

Priprema:

1. Ugrijte rernu na 250 stepeni. Prepolovite tikvice i izdubite ih. Posolite i pobiberite tikvice te ih posložite u uljem premazanu vatrostalnu ili običnu posudu.

2. Izmiješajte smjesu koju ste izdubili iz tikvica sa šampinjonima, lukom, bijelim lukom i mrkvom te prodinstajte na laganoj vatri 2 do 3 minute. Nakon što se povrće prodinstalo dodajte prethodno skuhanu piletinu. Posolite, pobiberite i dodajte svježe nasjeckani timijan. Kako bi se bolje povezalo, dodajte prezlu.

3. Smjesom napunite tikvice i stavite u rernu. Pecite oko 30 do 40 minuta. Pred kraj dodajte naribani sir i pustite još koju minutu da se fino rastopi po tikvicama.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision