Utorak, 10. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembra. 2019. Izdvojeno, USK
Prosvjetni radnici u Krajini ušli u drugu sedmicu generalnog štrajka

Prosvjetari u Krajini ušli su  u drugu sedmicu generalnog štrajka. Vlada Unsko-sanskog kantona nije pozvala predstavnike sindikata na razgovore zbog čega je odlučeno da se štrajk nastavi.

Predstavnici sindikata osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja u USK obišli su škole i utvrdili da radnici koji su u štrajku obavljaju minimum poslova regulisanih i Kolektivnom ugovoru.

S druge strane, Vlada USK je zadužila Kantonalno pravobranilaštvo da pokrene pred Kantonalnim sudom proceduru utvrđivanja zakonitosti organiziranja i provođenja štrajka i zatraži privremenu mjeru zabrane provođenja štrajka. Dokument je predat sudu u petak koji sad ima rok tri dana da se očituje po zahtjevu Vlade.

Iz dva sindikata istakli su kako je apsolutna većina uposlenih u štrajku i da im se svakim danom priključuje još više. Pozvali su Vladu još jednom da sjednu za pregovarački sto i dođu do rješenja.

“Vlada USK i dalje ignoriše uposlene u obrazovanju, sprovodi samovolju i dalje nije spremna da rješava probleme uposlenih u obrazovanju”, poručili su iz sindikata radnika u oblasti obrazovanja USK.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision