Četvrtak, 19. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 24° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Septembra. 2019. USK
Završen štrajk, škola počinje u petak 20. septembra
Nakon gotovo tri pune sedmice štrajka prosvjetnih radnika na području USK , štrajk je i zvanično prekinut. Sutra redovna nastava u svim osnovnim i srednjim školama USK.

Na sastanku Vlade USK i Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja  u četvrtak je  usaglašen i potpisan sporazum o međusobnim pravima i obavezama .

Zehra Hadžić predsjednica Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja USK je u izjavi za medije naglasila da su konačno dobili ono što su i tražili. Napokon smo dobili plaću koja je definisana našim kolektivnim ugovorom. Vlada se obavezala da isplati razliku za sav ovaj vremenski period koji nije isplaćivala plaću po kolektivnom ugovoru.Dobili smo izmjene  člana koji je definisao obračun minulog rada za sve zaposlene u obrazovanju  izjavila je Hadžić..

Predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja USK Samir Fajić je rekao da je  na dobrobit sviju danas  prekinut  štrajk , od sutra vjerovatno ministar će pozvati učenike da dođu u škole..

Ministar obrazovanja USK Damir Omerdić je nakon  sastanka izjavio da je  Vlada  izišla u susret Sindikatu i da su dali određeni broj zahjeva. “Tu još ima zahtjeva koji nisu završeni . Pozivam sindikat da nastavimo pregovore što se tiče pedagoških standarda i ostalih stvari koji njih brinu , jednostavno dijalog mora biti na nivou da nebi više dolazili do ovakvih stvari, rekao je Omerdić

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision