Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Marta. 2022. USK
Prosvjetari u USK izborili veće plate

Prosvjetni radnici u osnovnom i srednjem obrazovanju na području Unsko-sanskog kantona prekinuli su štrajkove upozorenja, koji su se održavali svakog dana, nakon što su s Ministarstvom obrazovanja USK postigli dogovor u vezi s njihovim zahtjevima. Tako će od aprila plate prosvjetarima u ovom kantonu biti izjednačene s ličnih dohocima drugih budžetskih korisnika i obračunavaće se po osnovici od 320 maraka, što je bio glavni zahtjev sindikalista.

Nažalost, nismo uspjeli u namjeri da nam se plate za prva tri mjeseca ove godine obračunaju na ovakav način, ali u narednom periodu ide povećanje plate. Također, definisali smo da do septembra uradimo nedostajuće pravilnike o napredovanju obrazovnih radnika u poslu i da usaglasimo izmjene Pravilnika o tehnološkom višku i pedagoškim standardima”, kazala je Zehra Hadžić, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom i osnovnom obrazovanju.

Ministar obrazovanja u Vladi USK je rekao kako su uspjeli riješiti i problem s energentima pa će tako već od početka naredne sedmice biti uspostavljena nastava u onim školama koje su ostale bez energenata i zbog toga prešle na sistem online nastave.

U narednom periodu očekuje se konkretizacija svega što je dogovoreno i potpisivanje zajedničkog sporazuma.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision