Subota, 21. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2019. USK
Prosvjetari u Krajini: Žao nam je što smo vas ove tri sedmice opteretili svojim mukama

Prosvjetni radnici u Krajini jučer su počeli raditi nakon skoro pune tri sedmice generiranog štrajka. Roditeljima i učenicima uputili su izvinjenje, jer su ih, kako kažu, opteretili svojim mukama.

“Hvala vam što ste imali strpljenja, što ste stali uz nas i što je prvi put neko čuo i našu stranu priče. Tri mukotrpne sedmice su iza nas, to znamo svi mi koji smo se borili sa sistemom s kojim se teško boriti i gdje samo sloga i rad mogu dati rezultate. Dragi roditelji, žao nam je što ste ispred sebe imali medijski rat, ovaj put nismo dopustili da nas lažu i blate bez reakcije, niti ćemo više dopustiti. Možda je ovo bio jedini način da i vladajući shvate da više nije dovoljna lokalna televizija da blokira istinu, a istina je bila da smo potlačeni i obespravljeni”, kazali su prosvjetni radnici.

Jučer su s Vladom Unsko-sanskog kantona potpisali sporazum kojim se Vlada obavezala da isplati razliku plata od septembra 2018. godine, a dobili su i izmjene člana koji je definirao obračun minulog rada za sve zaposlene u obrazovanju. Obećano je da će u roku od 30 dana napraviti izmjene i dopune kada je riječ o pedagoškim standardima.

“Nadamo se da ćemo u ovoj Vladi od sada imati partnere koji nas poštuju. Učenici, nastava počinje, a obrazovanje je pravi način da bistrije vidite svijet oko sebe”, kazali su prosvjetari.

Unutrašnjom preraspodjelom sredstava u budžetu USK Vlada je osigurala 900.000 KM za razliku plata za četiri mjeseca u 2018. godini, a njihova isplata počet će nakon što škole dostave neophodne obračune. Preostale razlike plata iz ove godine planirat će se u budžetu za 2020. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision