Petak, 29. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Novembra. 2019. Region
Prosvjetari odbili ponudu vlade o povećanju zarada

Sindikati zaposlenih u obrazovanju, koji štrajkuju duže od mjesec dana zahtjevajući povećanje koeficijenta složenosi posla, odbili su posljednju ponudu premijera Andreja Plenkovića o povećanju zarada i najavili nastavak obustave rada.

Nakon referendumskog izjašnjavanja, predstavnici sindikata zaposlenih u obrazovanju saopštili su da je vladin predlog o povećanju zarada prosvetarima odbijen velikom većinom u svim sindikatima.

Predsedik Nezavisnog sindikata, Branimir Mihalinec, je rekao da štrajk ide dalje „punom snagom“.

„Mi smo vladi objasnili ključ problema, ključ je u koeficijentu složenosti poslova“, rekla je Sanja Šprem iz Hrvatskog sindikata učitelja.

Šprem je rekla i da smatra da postoji ogromna odgovornost vlade prema sisteu obrazovanja.

„Upravo su premijer i vlada svojim postupcima doveli zaposlene u 35. dan štrajka. Štrajk ide dalje. U ovom momentu najmudriji potez premijera je da pozove sindikate ponovno za stol. Ja ne insistiram na tome, neka vlada pokaže mudrost“, rekla je Šprem.

Ona je rekla i da Vlada Hrvatske ovaj odgovor odbijanja mora shvatiti kao pokazatelj da su učitelji u učionicama i zbornicama poistovetili koeficijent složenosti poslova s koeficijentom dostojanstva.

Premijer Andrej Plenković ni ministarka obrazovanja Blaženka Divjak pre objave rezultata nisu hteli juče da govore o daljim mogućim opcijama.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision